Milatović: Očekujem da Srbija i Crna Gora uskoro imenuju ambasadore u Podgorici i Beogradu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Predsjednik Crne Gore printscreen
Podelite vest

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović ocenio je za razvoj odnosa Podgorice i Beograda vraćanje diplomatskog nivoa predstavljanja jedno od važnijih pitanja i da očekuje da dve zemlje uskoro imenuju nove ambasadore.

“Normalno bi bilo da politički odnosi budu zamajac razvoja ekonomskih odnosa, a čini mi se da je u poslednjim godinama stanje bilo takvo da su se ekonomski odnosi razvijali uprkos neadekvatno dobrim političkim odnosima. Zato su moja očekivanja da uskoro imenujemo nove ambasadore Srbije u Crnoj Gori, kao i Crne Gore u Srbiji”, rekao je Milatović za današnju Politiku.

Milatović je kazao uoči posete Srbiji da odnosi dve države idu uzlaznom putanjom od njegove inauguracije krajem maja i prisustva srpskog predsednika Aleksandra Vučića.

On je rekao da na odnose Podgorice i Beograda gleda kroz prizmu dobrosusedskih odnosa, što je nakon učlanjenja Crne Gore u Evropsku uniju (EU) jedan od njihovih najvažnijih spoljnopolitičkih prioriteta.

“Moja očekivanja u tom smislu su da u iskrenom i otvorenom razgovoru protresemo sva pitanja od značaja i obostranog interesa za naše države”, rekao je Milatović.

Upitan o inicijativi “Otvoreni Balkan”, predsednik Crne Gore rekao je da je za njih prioritet članstvo u EU, i shodno tome neposredna privrženost Berlinskom procesu, ali da će se tim pitanjem svakako baviti novi parlament i nova vlada Crne Gore.

“Bilo koja ekonomska inicijativa koja donosi novu vrednost u smislu smanjenja barijera i jačanja ekonomske aktivnosti u regionu, uz uslov da se ne kosi sa principima Berlinskog procesa, može biti korisna”, rekao je Milatović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x