Milenković Kerković: Srbija se neće obračunati s nasiljem dok je SNS na vlasti

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Informativna služba pokreta Dveri
Podelite vest

Potpredsednica Dveri Tamara Milenković Kerković ocenila je danas da se Srbija sa nasiljem neće obračunati sve dok je Srpska napredna stranka na vlasti, a povodom tragedije u Niškoj Banji u kojoj je trinaestogodišnji dečak u tuči nožem ubio svog vršnjaka.

“Nemušte promene u obrazovnim zakonima, imenovanje penzionisane profesorke iz SPS-a za ministra prosvete i najnovije izvrgavanje ruglu srpske policije, vojske i bezbedonosnih službi, kao i omogućavanja novog nasilja nad preostalim Srbima na Кosovu nakon događaja u Banjskoj, govore da SNS vlast niti želi, niti ume da uradi bilo šta osim da održava nasilje kao svoj jedini princip opstanka na vlasti”, navela je Milenković Kerković.

Ona je podsetila u saopštenju da su Dveri novembra 2022. godine u Narodnoj skupštini pokrenule proceduru i od predsednika Parlamenta tražile da narodni poslanici razmotre Preporuku Vlade Srbije o prevenciji nasilja u našem društvu.

“Međutim, kao i sve druge predloge, ni ove preventivne mere za smanjenje nasilja ni predsednik Skupštine Vladimir Orlić, a ni SNS nisu hteli ni da uzmu u razmatranje. Jedna od tih mera bila je i formiranje Кomisije Vlade Srbije za koordinaciju ministarstava i drugih državnih institucija u borbi protiv nasilja u društvu”, rekla je Milenković Kerković.

Ocenila je da je za SNS vlast nasilje i strah način vladavine, da to što su posejali u sve segmente društva za njih ne predstavlja zlo, sve dok ih to zlo seme održava na vlasti.

“Najtragičnije je što je cena opstanka radikalske hobotnice počela da se meri ne samo desetinama hiljada mladih koji iz zarobljene države beže u inostranstvo, već je cena nasilja koje Srbijom vlada sve veći broj dece žrtava i dece – ubica”, rekla je ona.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x