Miletić: Nisu mi prezentovani nikakvi podaci da postoji bezbednosna pretnja po Evroprajd

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Pixabay/LazarCatt
Podelite vest

Koordinator Evroprajda Goran Miletić izjavio je jutros da ako postoji eventualna bezbednosna pretnja po održavanje manifestacije Evroprajd, njemu takvi podaci nikada nisu prezentovani.

“Postoje neki ljudi koji se protive, neki koji su malo glasniji. To je nešto što smo imali i ranijih godina, možda pre dve-tri godine malo manje, ali tu nema nekih velikih bezbednosnih pretnji da je meni poznato. Policija radi bezbednosnu procenu i na osnovu toga izvodi dovoljan broj policajaca na ulice”, rekao je Miletić za TV Prva.

Ponovio je da oni insistiraju na šetnji zakazanoj za subotu 17. septembar, da će šetati uprkos eventualnoj zabrani, kao i da će biti održano više od 130 najavljenih događaja.

Miletić je kazao da je šetnja svakako prijavljena, a da policija ima rok od 96 sati do održavanja događaja da donese eventualnu zabranu, što je po njegovim rečima utorak u 16 sati.

Koordinator Evroprajda je dodao i da ukoliko postoji bilo kakav bezbednosni rizik, da on ne dolazi od učesnika te manifestacije, već od onih koji bi eventualno napali skup, ističući da lično ne veruje da postoji “toliko veliki rizik”.

“Policija treba da se bavi tim ljudima, a ne nama. Ne možete zbog bezbednosnog rizika zabraniti nekome da šeta, zbog toga što neko hoće da ih napadne. Ako neko želi da napadne, onda tog nekog valjda treba uhapsiti”, ocenio je Miletić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x