Milićević: Rezultati završnog ispita iz srpskog ne treba da brinu, svi će upisati srednju školu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto. Srbija Vesti
Podelite vest

Vršilac dužnosti ministra prosvete Đorđe Milićević ocenio je  da rezultati završnog ispita iz srpskog i maternjeg jezika za osmake, koji su prosečno imali 10,73 bodova od 20 mogućih, ne bi trebalo da zabrinjavaju i dodao da će svi učenici upisati srednje škole.

“Već 40.016 učenika, odnosno 68 odsto, je upisalo (srednju školu) po prvoj želji. 680 učenika je ostalo neupisano, ali će to moći da urade u drugom upisnom roku”, rekao je Milićević za televiziju Pink.

Naveo je da se u 54 odeljenja, od 252.854 koliko ih ukupno ima u svim srednjim školama u Srbiji, nije se upisao nijedan učenik u prvom upisnom roku.

Milićević je kazao i da će Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja nakon drugog upisnog roka preuzeti svoju ulogu i analizirati rezultate.

“Dostaviće zaključke šta je to što se uspelo u prethodnih osam godina, šta je to što su škole i nastavnici uspeli da učine, koliko su deca napredovala i koliko je sistem u celini napredovao i na šta treba obratiti pažnju za naredni period”, naveo je Milićević.

Osmaci su na završnom ispitu najmanje bodova imali iz obaveznih predmeta – 10,73 iz srpskog jezika i 11,89 iz matematike, a najviše iz izbornih predmeta – hemije 16,06 i fizike 15,57 bodova.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x