Milivojević (DS): Pred 5. oktobar 2000. videlo se raspoloženje građana da im je dosta strahovlade

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ispred Gradske kuće u Nišu Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Poslanik Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević je uporedio stanje u društvu i medijima 5. oktobra 2000. kada je u masovnim demonstracijama odbranjena izborna volja građana i svrgnut Miloševićev režim, sa današnjim stanjem i ukazao da je tada bilo više slobodnih medija a da je sada medijska scena “katastrofalna”.

Milivojević je za list Danas rekao da je pred 5. oktobar 2000, situacija bila “daleko gora” u ekonomskom i bezbednosnom smislu, jer se Slobodan Milošević “nije libio da ubija političke protivnike”, a zemlja je bila pod sankcijama, ali da se tada jasno videlo raspoloženje građana da im je dosta strahovlade i da je opozicija bila ujedinjena.

“Danas je opozicija podeljena, ekonomska katastrofa još uvek nije dostigla svoj zenit uprkos katastrofalnom vođenju ekonomije. Organizovani kriminal je daleko veća pretnja, a svet ubrzano okreće leđa Vučićevom mafijaškom režimu koji se ne libi da podmićivanjem kupuje podršku. S druge strane, (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić glumi patriotu, mnogo lošije od Miloševića, a događaji od 24. septembra ove godine sasvim su promenili realnost”, kazao je Milivojević.

On je ocenio da je, nažalost, medijska situacija danas katastrofalna, da je “90 odsto medija pod apsolutnom kontrolom naprednog mafijaškog režima i da se sve svodi na propagandu a ne na informisanje”.

Milivojević je dodao i da su “službe bezbednosti sasvim razorene, a funkciju zastrašivanja građana sada otvoreno sprovode pripadnici organizovanih kriminalnih grupa”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x