Miljuš (SSP): Iseljavanje Srba s Kosova i mogućnost uvođenja sankcija posledice Vučićeve politike

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

(BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC)
Podelite vest

Član Predsedništva Stranke slobode i pravde (SSP) Branko Miljuš ocenio je da su moguće uvođenje sankcija Srbiji i iseljavanje Srba sa Kosova i Metohije, direktna posledica pogrešne politike Aleksandra Vučića.

Miljuš je za televiziju Nova S ocenio da su građani Srbije “uplašeni”, da su “u strahu od neizvesnosti” a da je Vučić “postao sinonim za nesigurnost i neizvesnost”.

“Nakon svega smo došli do toga da Aleksandar Vučić spominje traktore kojima će Srbi sa Kosova bežati i spominje da Orban neće dopustiti uvođenje sankcija, a što ako se ne razgovara o sankcijama”, upitao je funkcioner SSP a prenela ta stranka.

Miljuš je ocenio da na Kosovu “ništa nije normalno” i da Srbi koji tamo žive “trpe ozbiljan teror Aljbina Kurtija”.

“Taj teror se ogleda u stalnim pritiscima, hapšenjima. A nakon događaja 24. septembra sada je svima jasno da imamo dva čoveka koja se nisu odrekla nasilja kao metode da bilo šta rešavaju, dvojicu autokrata koji ne razgovaraju. Sa tim ljudima, Kurtijem i Vučićem nije moguće rešiti problem”, naveo je Miljuš.

Podsetio je da je SSP 2020. godine predložila dokument o “pomirenju srpskog i albanskog naroda” i pozvao na povratak pregovorima u čijem bi fokusu kako je rekao, bili životi ljudi.

“Mi ćemo doći u situaciju da nema Srba na Kosovu i Metohiji, Srbi se iseljavaju ubrzano. A najvažnija stvar je život ljudi. SSP je uverenja da se to može rešiti ako se uvede neka vrsta protektorata međunarodne zajednice i da se zaštite Srbi koji žive na severu Kosova”, naveo je Miljuš.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x