Miljuš (SSP) traži da po hitnom postupku bude sazvana sednica Odbora za kulturu i informisanje

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Printsceen Youtube.com/@NOVAStv
Podelite vest

Poslanik Stranke slobode i pravde (SSP) Branko Miljuš zatražio je danas da predsednica Odbora Skupštine Srbije za kulturu i informisanje Nevenu Đurić po hitnom postupku sazove sednicu tog tela koje, kako je naveo, “nije održano nijednom u 80 dana od konstituisanja”.

“U 2023. godini prijavljena su 183 napada na novinare, objavljeno je 1.154 manipulativnih i lažnih vesti na naslovnim stranama šest režimskih tabloida kojima je država samo u jednoj godini dala 1,3 miliona evra za laži”, naveo je Miljuš u saopštenju.

Dodao je i da je Srbija, za deceniju vlasti Srpske napredne stranke (SNS), pala po indeksu medijskih sloboda Reportera bez granica za 44 mesta i da su u Evropi gore od nje samo Albanija, Belorusija i Rusija.

“Ovo su činjenice, baš kao što je činjenica da ovu vlast to ne interesuje što dokazuje odsustvo efikasne reakcije institucija na napade na novinare kao što je u slučaju novinara Vuka Cvijića, ali i to što se skupštinski Odbor za informisanje nije sastao niti jednom za 80 dana od kada je konstituisan”, naveo je on.

Miljuš, koji je član tog skupštinskog Odbora, pozvao je Đurićevu da sednica bude zakazana po hitnom postpuku, kao i da budu pozvana oba reprezentativna novinarska udruženja – Udruženje novinara Srbije i Nezavisno udruženje novinara Srbije i ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x