Miloš Jovanović ne očekuje nove beogradske izbore

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)
Podelite vest

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Nova DSS) Miloš Jovanović izjavio je danas da ne očekuje ponavljanje izbora za Skupštinu grada Beograda, kao i da “ne razume do kraja tu priču”.

“Ponavljanje izbora prethodno zahteva postojanje političke krize, odnosno nemogućnost formiranja većine i samim tim vlasti u Beogradu. Ne vidim da se dešava išta slično u ovom trenutku”, rekao je Jovanović za današnju Politiku.

Predsednik Nove DSS je istakao da je ta stranka ipak spremna, ukoliko bi došlo do ponavljanja tih izbora i da “uopšte ne sumnja da će ostvariti još bolji rezultat” nego na aprilskim izborima.

Na pitanje zašto je promenjeno ime stranke, Jovanović je rekao da su “jedina stranka sa 30 godina postojanja koja je izvršila smenu generacija” i zato što su, prvi put od 2004, ostvarili bolji izborni rezultat nego u prethodnom ciklusu. “Zato što smo stekli pravo, kroz mukotrpnu borbu u proteklih pet godina, da otvorimo novo poglavlje iste knjige i da napravimo inventar i bilans višedecenijskog delovanja stranke. Zato što je ovo što gradimo zaista jedan Novi DSS, na novom smo početku i ne planiramo da stanemo”, kazao je on.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x