Ministar Đerlek: Očekujem konkretno zaduženje, siguran sam da će to biti značajna oblast

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Edin Djerlek, prinscreen TV Pink
Podelite vest

Ministar bez porfelja Edin Đerlek izjavio je da “u narednom periodu očekuje konkretno zaduženje kojim će se baviti, siguran sam da će to biti veoma važna i značajna oblast koja je u vrhu prioriteta ove vlade”.

Đerlek, koji je i potpredsednik Stranke pravde i pomirenja, u intervjuu za današnji list Politika, naveo da je uvek važno “naročito u ovim trenucima”, da je vlada multikonfesionalna i multietnička.

“Ta šarenolikost Srbije, multikonfesionalnost i multientičnost koju posedujemo su zapravo bogatstvo ove zemlje i jedno od njenih najvećih resursa, ukoliko ih prepoznamo i iskoristimo. U tom svetlu ohrabruje formiranje manjinsko-inkluzivne vlade koja je naišla na brojne pozitivne komentare i u zemlji i van nje”, naglasio je Đerlek.

Na pitanje šta želi da na kraju mandata bude rezultat njegovog rada, on je rekao “pre svega nešto što je opipljivo, merljivo i trajno”.

“Tu pre svega mislim na realizaciju projekata koji su od vitalnog značaja za sandžačke devastirane opštine i obezbeđivanja uslova za dovođenje ozbiljnih investitora i otvaranje novih radnih mesta. Mnogo su se naši ljudi naslušali obećanja koja se nikad nisu ispunila, i to je nešto što nikad neću prireditu svoj narodu”, rekao je Đerlek.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x