Ministar informisanja i telekomunikacija: Bilo kakav uticaj na REM nedozvoljen i nemoguć

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija vesti/OSR
Podelite vest

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović apelovao je danas da se “ne vrši pritisak” na Regulatorno telo za elektronske medije (REM), navodeći da je to “nezavisna agencija na čiji rad nije dozvoljen bilo kakav uticaj”.

On je povodom odluke REM da obustavi rad zbog navodnih pritisaka oko dodele pete nacionalne frekvencije za televizije, rekao da kao ministar ne može da sudi da li je to telo donelu neku odluku “brže ili sporije”.

“REM je nezavisna agencija i bilo kakav uticaj na njihov rad je nedozvoljen i nemoguć. Sloboda medija i izražavanja je apsolutni prioritet Vlade Srbije i Ministarstva informisanja i telekomunikacija. Od prvog dana smo posvećeni tom poslu i realizaciji Medijske strategije”, rekao je Jovanović.

Upitan za odluku televizija N1 i Nova S da obustave emitovanje programa na 24 časa zbog odugovlačenja dodele pete nacionalne frekvencije, ministar je rekao da su to uradile samostalno i da “nijedna državna institucija nije uticala da obustave rad”.

“Ako me pitate da tumačim šta su time želeli da postignu, a što sam video u njihovim saopštenjima, to je upravo da utiču na rad i odluke REM”, kazao je Jovanović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x