Ministar Jovanović pozvao radnike Pošte Srbije da se vrate na posao i obećao deset odsto veće plate

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC)
Podelite vest

Ministar informisanja i telekomunikacija Srbije Mihailo Jovanović, pozvao je radnike “Pošte Srbije” u Novom Sadu, koji su obustavili rad da se vrate na posao i obećao veće zarade od ovog meseca za deset odsto, a isto toliko će dobiti povećanje i zbog planiranog rasta zarada u javnom sektoru od 1. janura 2024, saopštilo je to Ministarstvo.

“Na osnovu analiza nadležnih službi ovog preduzeća, ono što je u ovom trenutku moguće jeste povećanje od deset odsto od novembarske plate, kao i dodatnih deset odsto od 1. januara 2024. godine”, navedeno je u saopštenju, Ministarstva, posle razgovora Jovanovića sa radnicima Pošte Srbije u radnoj jedinici u Novom Sadu.

Dodaje se da su radnici ostali pri stavu da je neophodno povećanje plata zaposlenih u tehnologiji od 30 odsto do kraja ove kalendarske godine, što je njihov zahtev od pre dve nedelje kada je počela obustava rada, najmasovnija u tom gradu i Beogradu.

Na sastanku je dogovoreno da nijedan radnik koji je bio u privremenoj obustavi rada neće snositi nikakve posledice, niti biti diskriminisan, kao i da neće biti privremenog ni stalnog premeštaja i kažnjavanja.

Zaposelnima koji su obustavili rad, kako je navedeno, neće biti umanjene zarade, ni putnih troškova za dane koji su proveli u obustavi rada, kao i da će za putne troškove koji su isplaćeni danas i bili umanjeni za taj period, biti nadoknađeni.

Ističe se da će rukovodstvo hitno pristupiti analizi sagledavanja potreba za prijem ljudi u tehnologiju i u skladu sa njom uputiće se zahtev Komisiji Vlade koja odobrava dodatna zapošljavanja.

Jovanović je predočio zaposlenima rezultate poslovanja Pošte Srbije, finansijske izveštaje, kao i posledice nastale zbog obustave rada, a to su finansijski gubitak i odlazak velikih tradicionalnih korisnika.

On je dao garanciju da će sve dogovoreno i predloženo na sastanku biti i realizovano.

Nadzorni odbor “Pošte Srbije” će, kako je navedeno, danas hitno sazvati sednicu “kako bi sve dogovorene aktivnosti, odmah bile usvojene”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x