Ministar Martinović: I sever Kosova i Metohije i Preševo su delovi Srbije, ne može biti reciprociteta

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija vesti
Podelite vest

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović ocenio je danas da ne može biti reciprociteta između severa Kosova i Metohija i opština Preševo, Bujanovac i Medveđa, jer su prema Ustavu Srbije i Rezoluciji 1244 i Kosovo i Metohija i navedene opštine delovi Srbije.

“Vlada Srbije je preko službe Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu, radi na sveukupnom razvoju ovih opština. Značajna su sredstva koja preko Koordinacionog tela izdvajamo za infrastrukturu, obrazovanje, zdravstvo, reševanje socijalnih i društvenih pitanja, a sve u cilju povećanja kvaliteta života svih građana koji žive u ovom delu Srbije”, rekao je Martinović za list “Večernje novosti”.

Ocenio je da je reakcija međunarodne zajednice na delovanje premijera Kosova Aljbina Kurtija (Albin) u mnogim slučajevima isuviše blaga i popustljiva i da treba da uloži dodatne napore da Kurtija privede civilizovanom i demokratskom odnosu prema Srbima na Kosovu i Metohiji.

Upitan da li treba udovoljiti opoziciji u njihovim zahtevima za vanredne beogradske i parlamentarne izbore, Martinović je rekao da opozicija nije bila precizna da li traži raspisivanje ili održavanje tih izbora.

“Zahvaljujući stalnom unapređenju biračkog spiska kao elektronske baze podataka i elektronskom povezivanju sa drugim evidencijama možemo smatrati da je Jedinstveni birački spisak jedna od najažurnijih baza u zemlji”, rekao je Martinović, komentarišući nepravilnosti biračkog spiska u tokom prethodnih godina.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x