Ministar Stefanović: Dobrovoljno služenje vojnog roka u 72. brigadi samo za najbolje od najboljih (FOTO)

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije
Podelite vest

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je 72. brigadu za specijalne operacije gde je prisustvovao obuci vojnika koji dobrovoljno služe vojni rok u ovoj jedinici. Kako je ministar Stefanović istakao, reč je o mladim vojnicima koji su najbolji od najboljih samim tim što su izabrani da vojni rok služe u 72. brigadi.

Ministra odbrane u pančevačkoj kasarni „Rastko Nemanjić“ dočekao je komandant 72. brigade general dr Miroslav Talijan koji ga je upoznao sa aktuelnim stanjem i aktivnostima, nakon čega su dobrovoljci pod rukovodstvom instruktora izveli prikaz obuke za protivteroristička dejstva u urbanoj sredini.

– Svaki kontakt sa ljudima iz 72. brigade je privilegija. Sve dane koje sam imao priliku da provedem u ovoj jedinici pamtim kao dane u kojima sam naučio nešto novo, ali i uvek još ponešto o vojničkom pozivu i ljubavi prema Srbiji. I ovde je to ključna stvar, u ovoj jedinici se to zaista oseća, izuzetan patriotizam i ljubav prema našoj zemlji – rekao je Stefanović

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Ministar je podsetio da su momci i devojke, koji rade u 72. brigadi, najbolje obučeni u našoj zemlji i da je reč o jednoj od najelitnijih jedinica u ovom delu Evrope.

– Imao sam tu priliku i čast da danas vidim naše momke koji su na dobrovoljnom služenju vojnog roka. Ovde se nalaze 22 momka iz cele Srbije, koji su došli da dobrovoljno služe svojoj zemlji. Oni su izrazili želju, videćemo da li će u tome uspeti, da nakon šest meseci dobrovoljnog služenja vojnog roka ostanu u ovoj jedinici kao profesionalci i da svoje karijere nastave u elitnoj 72. brigadi – rekao je Stefanović.

Ministar je istakao i da je zadovoljan pomacima u opremanju 72. brigade.

– Ovde se danas nalazi 20 Miloša, naših najsavremenijih borbenih vozila, koja je ova brigada dobila. Oni koriste i „kornet“, koriste najsavremenije pešadijsko naoružanje i uz balističku opremu i uniforme koje su najbolje u našoj vojsci, a koje ima svaki pripadnik ove jedinice, to je značajan kvalitativni pomak napred. Naš zadatak je da im pomognemo u daljem opremanju i izgradnji objekata infrastrukture koji im nedostaju, kako bi njihova baza u Pančevu bila jedna od najsavremenijih – rekao je Stefanović.

On se zahvalio ovom prilikom komandantu Brigade brigadnom generalu Talijanu ocenivši da je on pokretač jedinice.

– Kao njen komandant svaki put ima sluha za svakog čoveka i trudi se da ova jedinica može da ispuni svaki zadatak koji bi pred nju stavili predsednik Vučić i naša zemlja. Ne zapostavlja obuku i opremanje i sve ono što ove momke čini najboljima u našoj zemlji. Hoću još jednom da im se svima zahvalim na svemu što čine, što za njih nema predaha, nema pauze, nema dana, noći, ni kiše ni snega, ni bilo čega, za njih postoji samo dužnost i oni tu dužnost besprekorno izvršavaju – rekao je ministar odbrane.

Brigadni general dr Miroslav Talijan uručio je, na kraju posete, ministru Stefanoviću plaketu 72. brigade za specijalne operacije u znak zahvalnosti za podršku jačanju i opremanju te jedinice.

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x