Novoizgrađeni objekat Policijske ispostave Kopaonik ima više od 1.000 metara kvadratnih koji čine kancelarije, smeštajne jedinice, garaže i druge tehničke prostorije koje su funkcionalne za rad policije i vatrogasaca.

Ministar Vulin: Naš cilј je da Kopaonik bude najbezbedniji ski-centar u Evropi, kao što je Koridor 10 najbezbedniji put

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: MUP Srbije
Podelite vest

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je danas otvaranju novoizgrađene Policijske ispostave Kopaonik, čijim radom će se dodatno unaprediti opšta bezbednost svih meštana i turista, kao i njihova imovina na ovom području.

Ministar Vulin je izrazio očekivanje da će upravo dodatnim angažovanjem pripadnika policije i izgradnjom i ulaganjem u objekte i infrastrukturu Ministarstva unutrašnjih poslova, ski-centar Kopaonik biti  najbezbednije turističko mesto u Evropi. Ministar policije je istakao da su u okviru nove policijske ispostave smeštene i prostorije Vatrogasno-spasilačkog odelјenja Kopaonik.

Foto: MUP Srbije

„Kao što smo 2021. godine Koridor 10 učinili najbezbednijom saobraćajnicom u Evropi, tako i sada očekujem da će pojačano angažovanje naših pripadnika i pojačano ulaganje u infrastrukturu Ministarstva unutrašnjih poslova, Kopaonik učiniti najbezbednijom planinom i najbezbednijim ski-centrom u Evropi“, istakao je ministar policije Aleksandar Vulin.

„Siguran sam da će nove prostorije Policijske ispostave, nabavlјene adekvatne uniforme namenjene za rad u zimskim uslovima i obezbeđena savremena oprema i vozila za policiju i za vatrogasce dodatno unaprediti njihov rad i efikasnost, baš kao što sam siguran da će se pojačanim angažovanjem naših pripadnika svi meštani i turisti Kopaonika osećati bezbednije i sigurnije“, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Foto: MUP Srbije

„Zahvalјujući ekonomskim merama koje je sproveo predsednik Republike Srbije  Aleksandar Vučić, Ministarstvo unutrašnjih poslova ima prostora da pobolјšava uslove rada i standard policije, ali i njihov radni prostor i radno okruženje“, rekao je ministar Vulin nakon obilaska novoizgrađene Policijske ispostave Kopaonik.

Ministar Vulin je ponovio da je, u skladu sa dogovorom Ministarstva unutrašnjih poslova i Skijališta Srbije, na raspolaganju i helikopter za eventualnu evakuaciju i spasavanje povređenih skijaša, baš kao što je to praksa i u svim svetskim ski-centrima.

Novoizgrađeni objekat Policijske ispostave Kopaonik ima više od 1.000 metara kvadratnih koji čine kancelarije, smeštajne jedinice, garaže i druge tehničke prostorije koje su funkcionalne za rad policije i vatrogasaca.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x