Ministar Vulin: Po kvalitetu i obučenosti pripadnika SAJ smo među prvima u Evropi

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: MUP RS
Podelite vest

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je taktičko-pokaznoj vežbi pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice u noćnim uslovima, nakon koje je poručio da pripadnici SAJ-a u kontinuitetu pokazuju visok stepen spremnosti, kao i da su po kvalitetu i obučenosti u odnosu na druge antiterorističke jedinice daleko ispred regiona i među prvima u Evropi.

Ponosan sam kad vas vidim tako obučene i opremlјene. Sve što kupujemo i obezbeđujemo za vas, nije samo sa cilјem da biste efikasno izvršili zadatak, već i zbog toga da biste se zdravi i nepovređeni vratili sa njega, da biste vi bili bezbedni. Svaka nova tehnika i oprema koja može da nam pomogne u tome da sačuva vaš život i vaše zdravlјe nije skupa i zato ćemo nastaviti da vas intenzivno opremamo i obučavamo, da podmlađujemo sastav i da imamo što veći prijem novih, sposobnih lјudi“, rekao je ministar policije Aleksandar Vulin, ističući da će naša država na čijem je čelu predsednik Aleksandar Vučić nastaviti da ulaže u opremu i obuke svojih specijalnih jedinica.

„Vi morate da budete uvek najbolјi, a konkurencija u vašoj jedinici je uvek na najvišem nivou. Od drugih evropskih antiterorističkih jedinica sve manje se razlikujemo po opremi, ali sa ponosom mogu da kažem da smo po kvalitetu i obučenosti pripadnika daleko ispred regiona i među prvima u Evropi“, poručio je ministar policije Vulin, ocenivši da su se pripadnici SAJ-a u taktičko-pokaznoj vežbi u noćnim uslovima pokazali potpuno spremni i obučeni, jednako dobro kao u dnevnim uslovima.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin taktičko-pokaznu vežbu pripadnika SAJ-a ocenio je vrlo dobrom.

„Učinićemo sve da vaša jedinica bude još opremlјenija, još snažnija i efikasnija, da imate još bolјe uslove za izvršavanje  zadataka kako u dnevnim, tako i u noćnim uslovima, a vama, pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice, hvala na posvećenosti, upornosti, marlјivosti i spremnosti da uvek i na svakom mestu  podnesete najveću žrtvu za svoju državu i narod, vi ste naš stub i oslonac u očuvanju mira i stabilnosti”, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Foto: MUP RS

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a su u taktičko-pokaznoj vežbi prikazali kako izgleda rad operativnog štaba u komandnom vozilu, kao i izvršavanje blokade prostora i operativno-taktičke mere i radnje prilikom ulaska u zabarikadiran objekat u cilјu lišavanja slobode diverzantsko-terorističke grupe.

Foto: MUP RS

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x