Ministarka pravde: Sigurna sam da je optužnica za Petrovačku cestu zasnovana na čvrstim dokazima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto izvor: Sajt Ministarstva pravde
Podelite vest

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je danas da je sigurna da je optužnica srpskog Tužilaštva za ratne zločine za “Petrovačku cestu” zasnovana na čvrstim dokazima i dodala da državni organi postupaju u skladu sa nadležnostima koje su utvrdjene zakonom.

“Odlučnost Srbije u ispunjavanju svojih medjunarodnih obaveza, koje se izmedju ostalog, sastoje i u procesuiranju ratnih zločina, još jednom je dokazana podizanjem ove optužnice”, rekla je Popović za Večernje novosti.

Ona je ocenila da bi Hrvatska, umesto “burnih reakcija” na tu optužnicu, trebalo da doprinese saradnji u tom predmetu i “efikasnom procesuiranju ratnih zločina”.

“Nedopustivo je da se ne procesuiraju predmeti samo onda kada su žrtve Srbi. Ono što posebno zabrinjava je činjenica da burne reakcije dolaze iz zemlje članice EU, a da takav narativ ne bude nedvosmisleno osudjen od svih onih koji štite evropske vrednosti”, kazala je Popović.

Tužilaštvo za ratne zločine nedavno je pokrenulo optužnicu protiv četiri oficira hrvatske vojske koji su odobrili raketiranje izbegličke kolone na Petrovačkoj cesti 7. i 8. avgusta 1995. godine, koja se kretala ka Srbiji.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x