Ministarka zdravlja: Obnova porodilišta u Nišu i pet drugih gradova

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: B. Lj.
Podelite vest

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je danas da je država planirala da naredne godine izdvoji sredstva za obnovu porodilišta u Nišu i pet drugih gradova u Srbiji koja su u lošem stanju.

„Nadamo se da ćemo za tu namenu dobiti sredstva od Ministarstva finansija… Imamo ideju i verovatno će krenuti radovi sledeće godine. Moramo napraviti projekat. Postoji ideja da se porodilišta, kada krene rekonstrukcija potpuno presele na druga mesta. Zaista su u lošem stanju i to moramo prvo obnoviti“, izjavila je ministarka Grujičić prilikom obilaska Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu.

Ona je kazala da je u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu obišla još neke zgrade i videla da su dosta „islužene“. Radi se o zgradama koje su građene po standardima iz 70-tih i 80-tih godina prošlog veka, a u koje godinama ništa nije ulagano, niti su adekvatno održavane.

„Moramo da razmišljamo kako da ove stare zgrade u Nišu zapravo zamenimo jednom savremenom zgradom koja će biti pored novog Kliničkog centra. Onkologija, pedijatrija, fizijatrija i porodilište možda zaista treba da dobiju jednu potpuno novu zgradu. Međutim, to je jako dug proces. Moramo prvo završiti ono što je planirano“, izjavila je Grujićić.

Prema njenim rečima, razvija se projekat četiri klinička centra u Srbiji.

„U ovom trenutku počinju radovi na prvoj A fazi Kliničkog centra u Beogradu. Završava se sledeće godine Klinički centar Vojvodine i kreće se u B fazu Kliničkog centra u Beogradu, koji je najveći u Srbiji. Sledi izgradnja i novog Instituta za radiologiju i onkologiju Srbije“, izjavila je Grujićić.

Ona je kazala da će nova zgrada Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu, u koju bi prešle sve klinike, biti izgrađena „ako ne za 10-15, onda za 20 godina“.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x