Ministarstvo: 320 miliona dinara za nabavku medicinske opreme u Beogradu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

ilustracija Foto: Pexels.com/MART PRODUCTION
Podelite vest

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Sekretarijat za zdravstvo Grada Beograda potpisali su danas ugovor o nabavci medicinske opreme za devet zdravstvenih ustanova u glavnom gradu, vredan oko 320 miliona dinara.

Sredstva su, kako se navodi u saopštenju Ministarstva, namenjena za nabavku opreme u domovima zdravlja Vračar, Surčin, Savski Venac, Zemun, Grocka, Stari Grad i Zvezdara, kao i za nabavku opreme u Kliničko-bolničkom centru Zvezdara i Specijalnoj bolnici Sveti Sava.

Resorni ministar Aleksandar Martinović rekao je nakon potpisivanja ugovora da je u toku nabavka medicinske opreme i za druge gradove i opštine širom zemlje i da će država nastaviti sa ulaganjima u zdravstvo.

U saopštenju se dodaje da je Vlada Srbije, kao osnivač javnih zdravstvenih ustanova, odlučila da se izvrši hitna nabavka medicinske opreme sa pripadajućom infrastrukturom, a Ministarstvo je zaduženo za prenos sredstava.

Ministarstvo je, navodi se u saopštenju, krajem 2023. i početkom 2024. godine potpisalo ugovore sa 20 jedinica lokalne samouprave za nabavku medicinske opreme sa pripadajućom infrastrukturom u ukupnoj vrednosti od oko 2,3 milijardi dinara.

Medicinska oprema u vidu 10 magnetnih rezonacni, 12 mamografa i 15 ultrazvučnih aparata nabavljena je za potrebe zdravstvenih ustanova na teritoriji opština Kladovo, Negotin, Sokobanja, Babušnica, Petrovac na Mlavi, Kuršumlija, Vladičin Han i Knjaževac i gradova Beograd, Čačak, Kragujevac, Leskovac, Niš, Novi Pazr, Pirot, Prokuplje, Šabac, Užice, Valjevo i Zaječar.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x