Ministarstvo finansija pokrenulo kampanju ‘Da klikneš od sreće’

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Ministarstvo finansija saopštilo je danas da je pokrenulo kampanju “Da klikneš od sreće” pod sloganom “I ja sto dobijam isto” s ciljem informisanja mladih koji imaju pravo na jednokratnu novčanu pomoć države u iznosu od 100 evra.

Svi državljani Srbije, od navršenih 16 do 29 godina, koji imaju prebivalište na teritoriji Srbije i važeću ličnu kartu, u februaru će moći da dobiju jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 evra, odnosno 11.758 dinara.

Kako je saopšteno, Zakon o Privremenom registru državljana Republike Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije stupio je danas na snagu, što znači da svi državljani koji su do današnjeg dana napunili 16 godina imaju pravo na ovu novčanu pomoć, odnosno svi koji pune 30 godina od sutrašnjeg dana, 14. januara pa do kraja godine.

Prijave za novčanu pomoć će trajati od 15. do 30. januara na portalu Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs. Ukoliko državljanin nema račun u banci, potrebno je samo da izabere banku u kojoj će mu automatski biti otvoren namenski račun.

Primaocima novčane socijalne pomoći i licima u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija novčana pomoć se uplaćuje bez podnošenja prijave.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x