Sredstva od 1.199.700 za kupovinu seoske kuće sa okućnicom od 12 ari u selu Gornja Trnava dodeljena su nezaposlenoj Marini Janićijević

Ministarstvo obezbedilo 2,4 miliona dinara za kupovinu dve kuće u okolini Prokuplja

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Ministarstvo za brigu o selu odobrilo je sredstva u ukupnom iznosu od blizu 2,4 miliona dinara za kupovinu dve kuće sa okućnicom u okolini Prokuplja, saopštili su agenciji Beta iz Uprave tog grada.

Prema njihovim rečima, sredstva u vrednosti od 1.162.200 dinara za kupovinu kuće sa okućnicom od 49 ari u selu Resinac dobila je Ružica Ibić iz Donje Bresnice, koja je do sada kao samohrana majka sa dva odrasla sina živela kao podstanar.

Sredstva od 1.199.700 za kupovinu seoske kuće sa okućnicom od 12 ari u selu Gornja Trnava dodeljena su nezaposlenoj Marini Janićijević, odrasloj u hraniteljskoj porodici, koja se odlučila da započne samostalan život na selu i da se bavi poljoprivrednom proizvodnjom.

Zamenik gradonačelnika Prokuplja Miroslav Antović je rekao agenciji Beta da su sredstva opredeljena za prokupački kraj iskorišćena na najbolji način i da se pomoglo onima kojima je to bilo i najpotrebnije.

Prema njegovim rečima, za ostanak na selu medju mladim ljudima u prokupačkom kraju ove godine vladalo je veliko interesovanje, pa se očekuje da će se taj trend nastaviti i naredne godine.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x