Ministarstvo odbrane: Pronađeno telo zastavnika prve klase koji je nestao na vežbi

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Ronioci Vojske Srbije i pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije pronašli su telo zastavnika Mijodraga Toškovića (44), koji je nestao u ponedeljak na vežbi desantiranja iz helikoptera na kanalu Dunav-Tisa-Dunav, potvrđeno je danas iz Ministarstva odbrane.

Njegov kolega stariji vojnik Branko Vojvodić, koji je tom prilikom povređen, je operisan na Vojno-medicinskoj akademiji i nalazi se na intenzivnoj nezi.

Zastavnik Mijodrag Tošković rođen je 1980. godine na Cetinju. U profesionalnoj službi u Vojsci Srbije bio je od 2000. godine. Više puta je odlikovan i nagrađivan za rezultate u službi. Bio je oženjen i otac troje dece.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović formirao je komisiju za ispitivanje tog događaja, a stručne komisije za ispitivanje događaja formirali su i komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO i komandant 72. brigade za specijalne operacije.

Na mesto nesreće izašli su predstavnici Višeg javnog tužilaštva u Pančevu i ovlašćena službena lica Vojne policije. Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i general Mojsilović uputili su telegrame saučešća porodici stradalog pripadnika 72. brigade za specijalne operacije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x