Ministarstvo odbrane: Sprovedena vežba voda za zaštitu snaga za učešće u misiji UN u Libanu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

 U bazi “Jug” i na poligonu “Borovac” kod Bujanovca sprovedena je trodnevna taktička vežba “Srpski štit” u okviru priprema za učešće u mirovnoj operaciji UN u Libanu, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Srbije.

Na vežbi je proverena osposobljenost voda za zaštitu snaga iz sastava Komande za obuku za izvršavanje namenskih zadataka u misiji, u uslovima koji su prilagodjeni onima u zoni operacije.

Praćeni su i ocenjivani postupci u slučaju napada na bazu, rad na stalnom kontrolnom punktu i osmatračkoj stanici, organizacija rada u bazi, postupci sa minsko-eksplozivnim sredstvima i rešavanje drugih zadataka, navodi se u saopštenju.

Kontrolu pravilnosti radnji i poštovanja medjunarodnih standarda obučenosti koje jedinica treba dostigne izvršio je tim za evaluaciju iz Generalštaba Vojske Srbije, a rezultati provere su pokazali da je jedinica u potpunosti spremna za angažovanje u mirovnoj operaciji u Libanu.

Vojska Srbije angažuje vod za zaštitu snaga u misiji UN u Libanu od 2014. godine. Osnovni zadatak voda, koji se nalazi u sastavu italijanskog kontingenta, je obezbedjenje baze u kojoj su smeštene snage UN, dodaje se u saopštenju.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x