Ministarstvo pravde: Humanitarna akcija za malog Mateju, apel i kroz trku od 70 kilometara

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto izvor: Sajt Ministarstva pravde
Podelite vest

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija pokrenula je humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava za petogodišnjeg Mateju Poljaka, kome su sa tri i po godine ustanovljeni razvojni poremećaj iz spektra autizma i epilepsija, sina Nikole Poljaka, zaposlenog u КPZ u Pančevu.

Cilj akcije, kako je saopštilo ministarstvo pravde, je da se porodici obezbedi trajna finansijska pomoć za logopedske i defektološke časove, kao i neophodni lekovi iz inostranstva zahvaljujući kojima se beleži blagi napredak u psihomotornom razvoju ovog dečaka.

U cilju prikupljanja novčane pomoći porodici Poljak iz Pančeva, otvoren je namenski dinarski račun u

“NLB Кomercijalnoj banci”
br. 205-9001030353543-55

kako bi svi koji žele pomogli u lečenju koje je potrebno ovom petogodišnjaku.

Iz ovog razloga zaposleni u više kazneno-popravnih ustanova i udruženja maratonskih trkača organizuju ultramaratonsku trku u ponedeljak, 13. februara 2023. godine od КPZ Pančevo do КPZ Požarevac (Zabela).

Trka, u dužini od 70 kilometara, može da se prati putem aplikacije Garmin-live, a zaposleni u zavodima, kao i svi zainteresovani građani i organizacije imaju mogućnost da simbolično “kupe kilometar za Mateju”, uplatom novca na navedeni račun, navelo je ministarstvo pravde.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x