Ministarstvo: Predstavnici Venecijanske komisije pohvalili predložena rešenja u Aktu o promeni Ustava

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto izvor: Sajt Ministarstva pravde
Podelite vest

Na onlajn sastanku povodom teksta Nacrta akta o promeni Ustava koji je 26. oktobra dostavljen na hitno mišljenje Venecijanskoj komisiji, pohvaljena su predložena rešenja u Aktu o promeni Ustava, “koja su unapredjena usvajanjem preporuka koje su sadržane u pozitivnom mišljenju iz oktobra ove godine”, saopštilo je Ministarstvo pravde Srbije.

U današnjem saopštenju navodi se da je na sastanku, na kome je učestvovala i ministarka pravde Maja Popović, ukazano da je kontinuirano aktivno učešće Venecijanske komisije u procesu promene Ustava u delu o pravosudju bilo od ključnog značaja za uskladjenost Akta o promeni Ustava i Ustavnog zakona za njegovo sprovodjenje sa evropskim standardima.

“To je ujedno i dokaz kvalitetne saradnje koja je uspostavljena sa Venecijanskom komisijom i koju Ministarstvo pravde želi da nastavi već tokom sledeće godine prilikom izrade seta pravosudnih zakona. Tada će stručna pomoć Venecijanske komisije biti značajnija, jer je ustavna reforma samo prvi korak u jačanju nezavisnosti sudstva i samostalnosti javnog tužilaštva”, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo pravde navodi da “prave reforme ne može biti bez kvalitetnih pravosudnih zakona”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x