Ministarstvo: Pripadnici VS u humanitarnoj misiji u Sloveniji nailaze na odličan prijem meštana

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Vojska Srbije
Podelite vest

Pripadnici Vojske Srbije (VS) angažovani na otklanjanju posledica poplava u Sloveniji nailaze na odličan prijem meštana, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

U saopštenju se navodi da je kontigent VS težišno angažovan u Koruškoj i Štajerskoj na severoistoku Slovenije gde su prekinute putne komunikacije i otežano snabdevanje stanovništva osnovnim životnim potrepštinama.

“Letačke posade helikoptera Mi-17 i H-145M, ojačane pripadnicima specijalnih jedinica VS, realizuju vazdušni transport spasilačkih ekipa, civila, vode, goriva i drugog materijala, provodeći u vazduhu više od osam časova dnevno. Istovremeno u ugroženim područjima inžinjerijska radna grupa izvodi radove na raščišćavanju i popravci oštećenih puteva i sanaciji klizišta, dok pripadnici ABH službe VS realizuju biološku dezinfekciju puteva, zemljišta i objekata, uz upotrebu auto-cisterni i savremenih uređaja za dezinfekciju”, stoji u saopštenju.

Navodi se i da stanovnici ugroženih područja iskazuju zahvalnost pripadnicima VS za “pruženu pomoć i požrtvovan rad na stvaranju uslova za normalizaciju života”.

“Učešćem u humanitarnoj operaciji sprečavanja, otklanjanja, ublažavanja i saniranja posledica poplava u Sloveniji, Vojska Srbije pokazuje spremnost i obučenost da u kratkom roku reaguje radi pružanja pomoći u područjima pogođenim elementarnim nepogodama, ne samo u zemlji već i u regionu. Na taj način, potvrđuje se i opredeljenost Srbije za jačanje regionalnih odnosa i saradnje”, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x