Ministarstvo prosvete: Najveći broj osmaka izabrao geografiju za treći test predmet

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: mojasrednjaskola.gov.rs printscreen
Podelite vest

Ministarstvo prosvete saopštilo je da danas ističe rok za prijavljivanje učenika osmog razreda za izbor predmeta koji će polagati kao treći test na završnom ispitu, dodajući da se, do sada, njih 64.671 ili 99,55 odsto opredelilo.

Najveći broj učenika izabrao je da polaže geografiju (40 odsto), biologiju (36 odsto), istoriju (10 odsto), hemiju (7,7 odsto) i fiziku (6,4 odsto), piše u saopštenju.

Učenici mogu da se do kraja dana izjasne elektronski, preko portala Moja srednja škola ili pisanim putem u školi koji će predmet od pet – biologija, geografija, istorija, fizika ili hemija, raditi kao treći test na završnom ispitu.

Ukoliko se predomisle, ili iz određenih razloga se ne prijave u navedenom roku, imaju mogućnost da se naknadno prijave ili da promene izabrani test, dodaje se.

Od 22. do 26. januara 2024. učenici mogu da provere svoj izbor na portalu Moja srednja škola ili neposredno u školi, a ukoliko se predomisle, odnosne žele da promene predmet to mogu da urade 29. i 30. januara.

Konačno izjašnjenje učenika o predmetu koji će polagati na probnom završnom ispitu biće objavljeno 1. februara. U školskoj 2023/2024 probni završni ispit biće održan 22. i 23. marta a završni ispit 17, 18. i 19. juna.

Novina u odnosu na prethodnu godinu je što će učenici imati mogućnost da, od 8. do 11. aprila. donesu konačnu odluku iz kojeg će predmeta raditi treći test na završnom ispitu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x