Ministarstvo prosvete objavilo nove pravilnike o ocenjivanju učenika u osnovnim i srednjim školama

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Ministarstvo prosvete je danas saopštilo da su objavljeni novi pravilnici o ocenjivanju učenika u osnovnim i srednjim školama, kao i Pravilnik o društveno-korisnom radu, odnosno humanitarnom radu.

“Novi pravilnici su deo aktivnosti kojima se jača vaspitna uloga škola i obrazovni sistem za prevenciju i odgovor na nasilje, a doneti su radi usaglašavanja sa izmenama i dopunama Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, koji je usvojen u novembru prošle godine i predviđa brojčano ocenjivanje vladanja u osnovnim i srednjim školama, počev od 2. razreda osnovne škole”, navodi se u saopštenju.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović je tim povodom kazala da se “pravilnicima precizira postupanje i kriterijumi za ocenjivanje vladanja učenika, koje se vrši dva puta u polugodištu i utiče na opšti uspeh učenika”.

“Cilj ove mere je da bude i preventivna, važno je da učenici znaju da se i njihovo ponašanje ocenjuje i da ocena iz vladanja utiče na njihove rezultate i opšti uspeh”, rekla je ministarka Đukić Dejanović.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x