Ministarstvo: Srbija posvećena izgradnji društva koje poštuje i uvažava različitosti

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog saopštilo je danas, povodom Međunarodnog dana tolerancije, da je vrednost tolerancije, odnosno pozitivno prihvatanje, poštovanje u uvažavanje svakog oblika različitosti, “prava mera” za kvalitetan suživot svih građanki i građana u celom svetu.

“Tolerancija nas uči kako da harmonizujemo različitosti u jednom društvu, a njena osnova su empatija, moralne vrednosti i poštovanje ljudskog dostojanstva. U tom smislu, i u Srbiji smo posvećeni izgradnji društva čiji građani treba da poštuju i uvažavaju različitosti kultura, običaja, navika, stepena obrazovanja, fizičkog izgleda, životnog doba, imovnog stanja i svega onog što druge ljude čini drugačijima od nas”, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je dodalo da bez tolerantnih pojedinaca nema tolerantnog, prosperitetnog društva, a bez tolerantnih društava nema ni “tako neophodne tolerancije u svetu, koji je sublimacija svih različitosti našeg univerzuma”.

“Ljudska bića, to se posebno mora osvestiti danas na Međunarodni dan tolerancije, rađaju se kao različita i imaju pravo i slobodu da se kroz život razvijaju i žive takvi kakvi jesu, u miru i razumevanju sa drugima”, navodi se u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x