Ministarstvo: Završni ispit od sutra polaže 67.430 učenika osnovnih škola

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Pixabay/PublicDomainPictures
Podelite vest
Trodnevni završni ispit đaka osnovnih škola u Srbiji počinje sutra, 18. juna, i završava se u četvrtak, 20. juna, najavilo je danas iz Ministarstvo prosvete. Taj ispit polagaće 67.430 učenika koji su završili osmi razred, i odraslih koji su obavezno obrazovanje završili po programu za funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih.

Učenici koji su završili osmi razred sutra, u utorak, polagaće test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, u sredu test iz matematike, a u četvrtak test iz predmeta po izboru. U saopštenju se navodi da će odrasli sve testove polagati 18. juna.

Roditelji će uvid u preliminarne rezultate na nivou škola i portalu Mojasrednjaskola.gov.rs imati u subotu, 22. juna, kada će moći da podnesu i prigovor na rezultate završnog ispita.

Lista želja za upis u srednju školu moći će da se podnese putem portala Moja srednja škola ili neposredno u školi 26. i 27. juna, dok će konačna lista želja biti objavljena 29. juna.

“Objavljivanje konačnih rezultata raspodele po školama i obrazovnim profilima u osnovnim i srednjim školama biće 2. jula. Upis u srednje škole moći će i ove godine da se obavi potpuno elektronskim putem korišćenjem navedenog portala Moja srednja škola počev od 2. do 6. jula”, navodi se u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x