Ministrstvo: Inspekcija uradila sve kako bi sprečila rad nelegalnog doma za stare Rojal u Krnjači

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: pixabey
Podelite vest

Inspekcija socijalne zaštite Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna iskoristila je sva pravno raspoloživa sredstva u okviru svoje nadležnosti kako bi sprečila ilegalno poslovanje kompanije “Rojal” iz Novog Sada, u čijem je vlasništvu nelegalni dom za stare “Rojal” u Krnjači, objavilo je danas to ministarstvo.

Istaknuto je da je inspekcija u slučaju nelegalnog doma “Rojal” od momenta saznanja za nelegalan rad postupala u okviru svojih nadležnosti.

“Inspektori socijalne zaštite su u nekoliko navrata pokušali da izvrše inspekcijski nadzor, ali bez uspeha, posle čega je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja 19. septembra 2022. godine podnelo Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv privrednog društva ‘Rojal’ DOO iz Novog Sada, zbog nezakonitog obavljanja delatnosti i sprečavanja službenog lica u vršenju dužnosti”, precizirano je u saopštenju.

Time je Inspekcija socijalne zaštite, kako je naglešeno, iskoristila sva pravno raspoloživa sredstva u okviru svoje nadležnosti kako bi sprečila ilegalno poslovanje Privrednog društva “Rojal”.

Iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ukazali su da Inspekcija socijalne zaštite nema ovlašćenja za nasilan ulazak u privatni prostor i da to mogu samo pripadnici policije, uz nalog nadležnog tužilaštva.

Kako se podseća, Inspekcija socijalne zaštite je prvi nadzor nad radom nelegalnog objekta u Krnjači izvršila 9. avgusta, posle čega je doneto rešenje o zabrani rada i dat rok za iseljenje korisnika.

Svaki sledeći pokušaj inspekcijskog nadzora nije bio moguć, jer su inspektori bili sprečeni da uđu u objekat, navedeno je u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x