Mladiću uhapšenom na Gazimestanu produžen pritvor

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Pixabay/KlausHausmann
Podelite vest

Mladiću Nikoli Nedeljkoviću (20), uhapšenom na Gazimestanu na Vidovdan, sud u Prištini produžio je pritvor za još dva meseca, potvrdila je danas njegova braniteljka Jovana Filipović.

Ona je za RTS rekla da je pritvor Nedeljkoviću produžen kao mera prisustva okrivljenog lica u toku vođenja kirvičnog postupka, s obzirom na to da po krivičnom zakonu nije dozvoljeno suđenje u odsustvu, a da prtitvoreni nema ni prebivalište ni boravište na Kosovu i Metohiji.

Uhapšenog 20-godišnjaka iz Beograda terete da je navodno uzvikivao “Ubij, ubij Šiptara”, i to na osnovu izjave jednog svedoka – policajca, koji ga je priveo u završnici obeležavanja Vidovdana na Gazimestanu.

Iz policije su u saopštenju u danu kada su ga uhapsili, naveli da je Nedeljković osumnjičen za “izazivanje mržnje i netrpeljivosti”, bez navođenja detalja.

Advokatica Jovana Filipović navela je da nema dokaza za pritvaranje, jer kako kaže, jedino je policajac koji ga je uhapsio čuo da je navodno Nikola uzvikivao ono za šta ga terete.

Ona je dodala da na Gazimestanu tokom obeležavanja Vidovdana niko nije uzvikivao nešto slično i da očekuje da suđenje bude zakazano u što kraćem roku.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x