Mlađi osnovci od 7. februara neposredno prate nastavu, stariji osnovci i srednjoškolci kombinovano

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Učenici mlađih razreda osnovne škole pohađaće naredne nedelje nastavu neposredno dok će đaci od petog do osmog razreda kao i srednjoškolci nastavu od ponedeljka, 7. februara pratiti po kombinovanom modelu, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Pozivajući se na podatke Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”, ministarstvo je prenelo da je od 27. januara do 2. februara potvrđeno 4.935 slučajeva infekcije virurom korona među decom uzrasta od šest do 18 godina, što je, kako se navodi, 0,64 ukupne školske populacije.

U istom periodu, učešće dece školskog uzrasta u ukupnom broju potvrđenih slučajeva infekcije iznosilo je 4,8 odsto.

U prethodnih 10 kalendarskih dana, 87 odeljenja osnovnih i srednjih škola ili 0,06 odsto prešlo je sa neposredne na onlajn nastavu zbog najmanje tri slučaja infekcije među učenicima dok su 363 odeljenja ili 0,9 odsto sa 17 i više učenika, prešla sa neposrednog na kombinovani model nastave zbog najmanje dva slučaja infekcije među đacima.

U saopštenju se dodaje da su u tom periodu 143 grupe ili 0,35 odsto prešle sa kombinovane na onlajn nastavu zbog pojave tri slučaja infekcije među učenicima.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x