Momirović: Hvala železničarima na gradnji moderne Srbije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Ministarstvo građevinarstva/Đ.K.
Podelite vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović danas je čestitao zaposlenima u železničkim preduzećima Dan železničara Srbije.

„Zahvaljujem vam za ogroman trud i pomoć u realizaciji zajedničkog cilja da srpske železnice opet budu lider u ovom delu Evrope. Zajedno ćemo da nastavimo da modernizujemo i gradimo nove kilometre pruga svesni da efikasna železnica predstavlja jedan od najvažnijih podstreka napretka naše zemlje”, napisao je Momirović u čestitki.

Istakao je da se gradnjom moderne železnice gradi moderna i razvijena Srbija.

Najavio je da će pored ulaganja u infrastrukturu i nove vozove, biti finansirano povećanje kvaliteta nastave i edukacija zaposlenih, kako bi železničari mogli da odgovore na sve tehnološke inovacije.

Ministar je naveo da se u kratkom roku daleko odmaklo u vraćanju železnice na mesto koje joj je oduvek pripadalo kao najsigurnijem, najudobnijem i najekonomičnijem vidu transporta putnika.

„Ova godina će u istoriji Srbije ostati upisana zlatnim slovima. Dva najveća grada u našoj zemlji (Beograd i Novi Sad) povezali smo brzom prugom kojom saobraćaju najmoderniji vozovi brzinama od 200 kilometara na sat. Za svega nekoliko meseci prevezeno je milion putnika ovom prugom, i to je pravi znak da je pred železnicama blistava budućnost”, ocenio je Momirović.

Dodao je da je strateški cilj da najveći gradovi u Srbiji budu povezani brzom prugom i da se afirmiše železnički prevoz kao primarni prevoz.

Dan železničara Srbije obeležava se 15. septembra u znak sećanja na datum kada je puštena u saobraćaj prva srpska pruga koja je povezivala Beograd i Niš.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x