MUP apeluje na poštovanje saobraćajnih propisa prilikom prevoženja dece

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije uputilo je apel roditeljima i organizatorima putovanja da poštuju saobraćajne propise, da decu prevoze u dečijim sedištima i koriste sigurnosne pojaseve, kao i da decu mlađu od 12 godina ne prevoze na prednjem sedištu.

Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević upozorio je na to da dve trećine dece strada u saobraćaju u svojstvu putnika, a da je broj prekršaja nepropisnog prevoženja dece, u prvih šest meseci ove godine, dupliran u odnosu na prošlu godinu.

On je naveo da je u toku letnja sezona i sezona korišćenja godišnjih odmora kada se ka turističkim destinacijama u Srbiji i inostranstvu upućuju čitave porodice sa decom, a takođe veliki broj dece se prevozi autobusima na ekskurzije, rekreativne nastave i kampove.

Načelnik Uprave saobraćajne policije apelovao je na sve učesnike u saobraćaju, posebno roditelje i organizatore putovanja, da poštuju saobraćajne propise, jer svi imamo isti cilj – da nijedno dete ne strada u saobraćaju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava saobraćajne policije svim učesnicima u saobraćaju žele srećan put. Dajemo maksimalne napore da se bezbedno osećate u saobraćaju i bezbedno stignete do željenih destinacija, rekao je Lakićević.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x