MUP: Disciplinski postupak protiv 12 pripadnika Uprave granične policije u Priboju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: MUP Srbije
Podelite vest

Radna grupa Ministarstva unutrašnjih poslova, formirana zbog slučaja pripadnika Uprave granične policije u Priboju, konstatovala je propuste i protiv 12 policajaca pokrenula je disciplinski postupak, saopšteno je danas.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva, pripadnici granične policije protiv kojih je pokrenut postupak su “svojim ponašanjem van službe i uniforme vredjali gradjane druge vere i nacionalnosti”, a detaljan izveštaj prosledjen je nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Na održanom sastanku radne grupe sa rukovodiocima i starešinama Regionalnog centra granične policije prema Crnoj Gori, naglašeno je da policijski službenici u svom svakodnevnom radu i ponašanju u službi i van službe “moraju da postupaju društveno odgovorno, uz puno poštovanje verskih i nacionalnih osećanja, te da su svi policijski službenici dužni da obavljaju policijske poslove u skladu sa zakonom, uz dosledno poštovanje Кodeksa policijske etike”.

Više pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova pre nekoliko dana na zabavi organizovanoj u jednom ugostiteljskom objektu u Priboju pevali su pesmu koja veliča zločin u Srebrenici, koji je Medjunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju označio kao genocid.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x