MUP: Lažne dojave o bombama stigle sa teritorija jedne evropske zemlje i Ukrajine

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Lažne dojave o postavljenim bombama u četiri tržna centra u Srbiji stigle su sa internet adrese servisa Protonmail baziranog u Švajcarskoj, a upućene su sa teritorijia jedne evropske zemlje i Ukrajine, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Poruke o postavljenim bombama poslate su sa iste internet adrese na mejlove tržnih centara u Rajićevoj, Merkator i Galerija u Beogradu i Delta Planet u Nišu, a kontradiverzionim pregledom ustanovljeno je da su bile lažne, navedeno je u saopštenju.

Kako MUP dodaje, sa servisa Protonmail koji je baziran u Švajcarskoj, nekoliko puta poslate su pretnje i Aerodromu “Nikola Tesla” i kompaniji Er Srbija, i policija u saradnji sa Tužilaštvom za visokotehnološki kriminal radi na prikupljanju podataka.

Zvanično će biti zatražena pomoć putem međunarodne operativne policijske saradnje radi dobijanja podataka o nalogodavcu, organizatorima i izvršiocu ovog krivičnog dela, dodao je MUP u saopštenju.

Dojava o postavljenoj bombi prvo je danas stigla u 14 sati u TC “Galerija – Beograd”, zatim u niški “Delta Planet”, a oko 15.00 i u Tržnom centru u Rajićevoj i TC Merkator, i posetioci su odmah evakuisani i obavljen je kontradiverzioni pregled, naveo je MUP.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x