MUP najavio pojačanu kontrolu saobraćaja tokom praznika

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: MUP
Podelite vest

Uprava saobraćajne policije najavila je da će od 21. aprila do 3. maja sprovoditi akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju kako bi se tokom predstojećih vaskršnjih i prvomajskih praznika, kad se na putevima u Srbiji očekuje povećan broj vozila, očuvala bezbednost saobraćaja.

Akcija će biti usmerena na otkrivanje najtežih prekršaja, kao što su prekoračenje brzine, nepropisno preticanje, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci, nekorišćenje sigurnosnog pojasa i nepropisno korišćenje telefona tokom vožnje.

Takođe, zbog većeg broja motocikala i mopeda u saobraćaju, policija će kontrolisati i ove učesnike u saobraćaju.

U saopštenju MUP podseća da je prošle godine za tri praznična dana u saobraćajnim nezgodama poginulo deset, a povređeno 300 učesnika u saobraćaju.

“Vožnja pod dejstvom alkohola najčešći je uticajni faktor nastanka saobraćajnih nezgoda tokom praznika, što potvrđuje činjenica da su tokom prošle godine u vreme praznika u čak 53 saobraćajne nezgode učestvovali vozači pod dejstvom alkohol”, potvrdio je Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije, navedeno je u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x