MUP: Najviše počinilaca ubistava u Srbiji i regionu je iz Kraljeva, plaćene ubice mahom mladi ljudi

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: MUP
Podelite vest

Načelnik službe za suzbijanje kriminala Nemanja Đuran izjavio je da su policijske akcije “Žiča”, “Paralela” i “Ribnica” sprovedene u najvećoj tajnosti, uz učešće više od 600 pripadnika MUP-a, a da se do podataka potrebnih za hapšenje, došlo na osnovu operativnih saznanja policije, pomoći Evropola, kao i ranije otkrivenih kriptovanih komunikacija.

U akcijama “Paralela” i “Ribnica” juče je uhapšeno 70 pripadnika dve organizovane kriminalne grupe, sa teritorije Kraljeva i iz Beograda, kod kojih je prilikom hapšenja, osim droge, luksuznih automobila i satova pronađeno i oružje dugih cevi, snajperska optika, veća količina bombi i pištolja.

Đuran je za RTS rekao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova analizom ubistava koja su se dogodila u prethodnom periodu došlo do podataka da je najviše počinilaca upravo iz Кraljeva.

“Ta ubistva su izvršena što na teritoriji Srbije, što u regionu, tako da smo imali glavni motiv, a cilj ove akcije je da probamo da to suzbijemo na bolji način”, kazao je Đuran.

Istakao je da je zastrašujući podatak o starosti uhapšenih, jer je reč o mladim ljudima koji su postali plaćene ubice.

“To su ljudi koji se vrbuju od strane visokorangiranih članova organizovanih kriminalnih grupa da izvrše ta najteža krivična dela za neka vrlo mala novčana sredstva ili ih zaduže za drogu, kockarski dug i onda su oni primorani da pruže logistiku, ili da budu direktni izvršioci tih krivičnih dela”, istakao je Đuran.

Na pitanje imaju li ta hapšenja veze sa hapšenjem predsednika opštine Budva Mila Božovića, Đuran je rekao da u ovoj fazi istrage ne može da govori o tome.

On je naveo da je ove godine bilo više ubistava nego prošle.

“Statistika je samo broj, jeste trend neki povećanje krivičnih dela, ali odgovorno tvrdim da su sva najteža krivična dela rasvetljena. I mafijaško ubistvo koje se desilo na teritoriji policijske uprave za grad Beograd je ekspresno rešeno i za manje od 48 sati izvršioci su uhapšeni i procesuirani”, kazao je Đuran.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x