MUP: Od 14. do 20. juna pojačana kontrola alkohola i droge kod vozača

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/MUP SRBIJE
Podelite vest

Pripadnici saobraćajne policije najavili su da će od 14. do 20. juna sprovoditi akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje prekršaja učinjenih pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Akcija će se sprovoditi u 30 država članica organizacije mreže saobraćajnih policija Evrope- ROADPOL.

U sklopu akcije od podneva u subotu 17. juna pa u naredna 24 časa širom Evrope biće realizovan takozvani “Alcohol and Drugs Marathon”, kada će u kontroli saobraćaja neprekidno biti angažovani svi raspoloživi alkometri, kao i uređaji za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu.

“Napominjemo da je u prvih pet meseci ove godine saobraćajna policija isključila iz saobraćaja 23.500 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 1.150 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a čak 4.200 vozača zatečeno je da upravlja vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu”, navedeno je u saopštenju MUP-a.

S obzirom na to da predstoji održavanje velikog broja muzičkih festivala na kojima se očekuje prisustvo više desetina hiljada posetilaca, Ministarstvo unutrašnjih poslova apelovalo je na građane da se ponašaju odgovorno.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x