MUP Srbije: 32 tone supstance za proizvodnju narkotika biće uništeno u inostranstvu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP)  je saopštilo danas da će oko 32 tone prekursora – supstance koje se u ilegalnim laboratorijama koriste za proizvodnju sintetičkih droga biti izvezeno iz Srbije i uništeno u inostranstvu.

Ta supstanca, iz policijskih zaplena je prethodnih 20 godina čuvana u Srbiji i ovo će biti prvi put da se uništava u inostranstvu, navodi se u saopštenju.

Pakovanju i pripremi za transport na uništenje oko 32 tone prekursora prisustvovao je ministar unutrašanjih poslova Aleksandar Vulin, koji je naglasio da se ta supstanca, prvi put, sistemski uništava.

On je kazao da se u “u Srbiji sistemski postupak uništavanja prekursora sprovodi prvi put, uz prethodno izmenjeni zakonski okvir kojim se reguliše oblast prekursora”.

Kazao je da su “prethodnih 20 godina prekursori skladišteni i čuvani na više lokacija” i to, kako je naveo “na neodgovarajući i nebezbedan način”.

“Sada se prvi put sprovodi njihovo sistemsko uništavanje, 32 tone prekursora biće uništeno”, rekao je on.

Naveo je da će ta supstanca za proizvodnju sintetičkih droga biti prevezena u jednu firmu u Šapcu, a da će nakon dobijanja dozvola biti izvezena u inostranstvo i uništena.

Istakao je da je borba protiv narkotika prioritet u radu policije, te naglasio da ne postoje lake i teške droge.

“Policija ne pravi razliku u tome da li hapse narko-dilera sa kilogramima heroina ili kokaina, ili sa kilogramom marihuane, ili dilera sa sintetičkom drogom, odnosno tabletama”, rekao je on.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x