MUP Srbije: Od sutra do 25. februara pojačana kontrola autobusa i kamiona na drumovima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/MUP SRBIJE
Podelite vest

Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije od sutra do 25. februara, sprovodiće međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja, prvenstveno vozača autobusa i teretnih vozila, najavio je MUP.

Akcije se istovremeno sprovodi u 30 evropskih zemalja članica organizacije Mreža saobraćajnih policija Evrope (ROADPOL), a MUP Srbije će patrole usmeravati na puteve sa najintenzivnijim saobraćajem autobusa i teretnih vozila, piše u saopštenju.

“Poseban akcenat će biti na kontroli poštovanja odredbi Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima”, dodaje se.

U saopštenju piše da će se posebno kontrolisati “i prevoza tereta i ispunjenosti opštih uslova za učešće u saobraćaju vozača teretnih vozila i autobusa”.

Analize saobraćajnih nezgoda u 2023.pokazuju da su teretna vozila učestvovala u 5.535 saobraćajnih nezgoda od kojih su gotovo dve trećine izazvali upravo njihovi vozači.

Autobusi su, lane, učestvovali u 1.553 saobraćajne nezgode od kojih su oko trećinu izazvali vozači autobusa, dodaje se.

U istom periodu, u kontroli saobraćaja, otkriveno je oko 132.000 prekršaja koje su izvršili vozači teretnih vozila i 5.200 prekršaja koje su učinili vozači autobusa.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x