MUP: Svaka blokada saobraćaja je kršenje zakona

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je danas da je svaka blokada saobraćaja kršenje zakona, kao i održavanje neprijavljenih skupova, nakon što je više organizacija najavilo blokadu saobraćajnica zbog donošenja Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi i Zakona o eksproprijaciji.

“Članom 6. Zakona o javnom okupljanju, propisano je da okupljanje nije dozvoljeno na mestu na kojem, zbog karakteristika samog mesta ili njegove posebne namene, preti opasnost od nastupanja ugrožavanja bezbednosti ljudi i imovine, javnog zdravlja, morala, prava drugih ili bezbednosti Republike Srbije”, navodi se u saopštenju.

Iz MUP-a su istakli da svaki neprijavljeni skup, a “posebno onaj koji se odvija na putevima i mostovima” predstavlja veliki rizik i izazivanje opasnosti po učesnike u saobraćaju, kao i učesnike skupa.

“Pošto skupovi nisu prijavljeni policija ne može da vrši njihovo obezbedjenje i da garantuje bezbednost. Svu odgovornost za sve što može da se desi snose organizatori neprijavljenih skupova”, piše u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x