MUP: Tokom akcije ‘Škola’ sankcionisano više od 15 000 prekršaja

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija vesti/V.M.
Podelite vest

U okviru akcije “Škola”, koja je tokom septembra ove godine sprovedena u cilju očuvanja bezbednosti dece u saobraćaju, policija je sankcionisala ukupno 15.411 prekršaja.

Čak 7.127 vozača sankcionisano je zbog prekoračenja brzine u zonama škola, dok je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja isključeno 212, a zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci 20 vozača, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Tokom akcije, 38 vozača zadržano je u službenim prostorijama jer su upravljali vozilom u zonama škola sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

Sem toga, saobraćajna policija sankcionisala je 1.222 vozača zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona, 1.111 vozača zbog nepropisnog parkiranja, 25 vozača zbog prelaska na crveno svetlo semafora i 22 vozača zbog nepropuštanja pešaka na pešačkom prelazu.

Tokom septembra, tri deteta zadobila su teške telesne povrede, a 13 dece lake telesne povrede, u saobraćajnim nezgodama koje su se dogodile u zonama škola.

Kako je navedeno, saobraćajna policija će nastaviti sa merama pojačane kontrole u zonama škola da bi se unapredila bezbednost dece u saobraćaju.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x