MUP: Tokom sledeće sedmice pojačana kontrola vozača autobusa i teretnih vozila

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: V.M.
Podelite vest

Tokom sledeće sedmice, od 7. do 13. februara saobraćajna policija sprovešće akciju pojačane kontrole vozača autobusa i teretnih vozila.

Posebno će se kontrolisati da li se poštuju odredbe Zakona o radnom vremenu vozača i tahografima, najavljeno je danas.

U saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova se navodi da će posebna pažnja biti usmerena na kontrolu prevoza tereta, kao i kontrolu ispunjenosti opštih uslova za učešće u saobraćaju vozača teretnih vozila i autobusa.

“Akcija je deo velike međunarodne aktivnosti koja se sprovodi u 30 evropskih zemalja koje su članice Mreže saobraćajnih policija Evrope (ROADPOL). U istoj akciji koja je sprovedena u oktobru prošle godine saobraćajna policija otkrila je 7.793 prekršaja vozača teretnih vozila i 428 prekršaja vozača autobusa”, navodi se u saopštenju.

Najveći broj vozača teretnih vozila i autobusa sankcionisan je tada zbog prekoračenja vremena upravljanja i drugih prekršaja vezanih za tahografe, kao i zbog prekršaja vezanih za dokumentaciju vozača i vozila.

Saobraćajna policija apeluje na sve učesnike u saobraćaju, a posebno vozače teretnih vozila i autobusa da poštuju saobraćajne propise, da voze odmorni i dosledno se pridržavaju obaveznog odmora i dužine vremena u okviru koga mogu da voze.

A policija je u Beogradu tokom noći isključila iz saobraćaja nekoliko vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola i droge.

Presretač je sinoć nešto pre 22.00 zaustavio automobil koji se kretao iz pravca Šida brzinom od 112,4 kilometra na sat, na delu puta gde je dozvoljena brzina od 80 kilometara. Tridesetdevetogodišnji vozač je imao 1,28 promila alkohola u organizmu, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Nekoliko minuta kasnije, saobraćajna patrola je kod Orlovače, u smeru ka Čačku, zaustavila vozilo šabačkih registarskih oznaka koje se kretalo brzinom od 115 kilometara na sat, na mestu gde je ograničenje 80. Dvadesetosmogodišnji vozač je imao 2,48 promila alkohola u krvi.

U beogradskoj opštini Palilula, u ulici Vojvode Dobrnjca, sinoć oko 21.00 zaustavljeno je vozilo “golf” koje se kretalo ulicom u nedozvoljenom smeru. Dvadesetogodišnji vozač je bio pozitivan na kanabis.

Ti vozači su zadržani u policiji i protiv njih će biti podnete prekršajne prijave.

Pripadnici saobraćajne policije u Novom Pazaru isklјučili su rano jutros iz saobraćaja vozača zbog nasilničke vožnje.

U Novom Pazaru, jutros oko 2.20 časova je zaustavlјen i tridesetjednogodišnji vozač „mercedesa“ koji je vozio brzinom od 155 kilometara na čas u naselјenom mestu, gde je dozvolјena brzina 50 kilometara na čas.

Vozač je doveden u službene prostorije i protiv njega će biti podneta odgovarajuća prekršajna prijava

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x