MUP: Uhapšena kriminalna grupa koja je krala luksuzne automobile u EU, pa ih prodavala u Srbiji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: MUP srbije
Podelite vest

Policija je uhapsila sedam osoba na teritoriji Kraljeva i Loznice za koje se sumnja da su članovi kriminalne grupe, koja je krala luksuzne automobile u zemljama Evropske unije i prodavala ih u Srbiji.

Uhapšeni su organizatori grupe G.T. (55) i Ž.Č.(46), kao i A.K.(32), LJ.G.(40), D.Č. (20), D.S. (43) i M.S. (48), koje policija tereti da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, prevara, pranje novca, falsifikovanje isprave i prikrivanje, navodi se u saopštenju MUP-a.

U toj akciji privremeno su oduzeti automobili visoke klase, luksuzni kamperi, kao i kombi vozila koja su, kako se navodi u saopštenju, u unapred obezbeđenim garažama, radionicama-štekovima prepravljana i kasnije prodavana na osnovu čega su osumnjičeni ostvarili višemilionsku protivpravnu imovinsku korist.

Pretresom stanova i radionica osumnjičenih pronađeno je i privremeno oduzeto više desetina hiljada evra, više stotina hiljada dinara, oružje i municija u nelegalnom posedu i veća količina auto-delova.

Pronađena je i elektronska oprema za prepravljanje brojeva šasija i motora, kao i veća količina falsifikovane prateće dokumentacije i registarskih oznaka.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, a policija navodi da se još uvek traga za jednom osobom.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x