MUP: Utvrđeno 26 neispravnosti autobusa namenjenih za ekskurzije i rekreativnu nastavu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: MUP Srbije
Podelite vest

Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije naveo je da je prilikom kontrola autobusa namenjenih za ekskurzije i rekreativne, utvrđeno 26 neispravnosti autobusa, kao i 22 propusta vozača autobusa zbog kojih su policijski službenici preduzeli odgovarajuće mere.

“Ministarstvu unutrašnjih poslova je, od početka drugog polugodišta ove školske godine, prijavljeno oko 5.000 ekskurzija i rekreativnih nastava, a policijski službenici saobraćajne policije izvršili su kontrolu oko 6.000 autobusa, odnosno vozača autobusa”, istakao je Radenković u saopštenju MUP-a.

Naveo je da je šest vozača autobusa isključeno iz saobraćaja zato što je alkotestiranjem utvrđeno da su bili pod dejstvom alkohola neposredno pre otpočinjanja ekskurzije.

“Bezbednost dece u saobraćaju prioritet je ministarstva unutrašnjih poslova, pa će policijski službenici saobraćajne policije i u narednom periodu u cilju zaštite bezbednosti dece i nastavnog osoblja dosledno kontrolisati da li vozači autobusa, kao i autobusi ispunjavaju sve odgovarajuće uslove i neće dozvoliti otpočinjanje ekskurzije dok ne budu ispunjeni svi uslovi”, naglasio je Radenković.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x