MUP: Za 10 sati u četiri grada otkriveno 1.260 saobraćajnih prekršaja

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: MUP
Podelite vest

Policija je u Nišu, Novom Sadu, Čačku i Užicu za 10 sati otkrila 1.260 saobraćajnih prekršaja, od toga 140 zbog vožnje pod dejstvom alkohola, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

U akciji pojačane kontrole saobraćaja, između 7. i 8. oktobra, više od 40 odsto vozača sankcionisano je zbog prekoračenja brzine, navedeno je u saopštenju.

Iz saobraćaja je isključeno 198 vozača i 25 vozila, a 20 vozača zadržano je u službenim prostorijama zbog različitih prekršaja.

Evidentirano je šest prekršaja nasilničke vožnje, a sankcionisano je i 216 učesnika u saobraćaju koji nisu koristili sigurnosni pojas.

MUP je naveo da će do 16. oktobra pojačati kontrolu saobraćaja, pre svega prekoračenja brzine, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i narkotika, kao i ugrožavanja pešaka.

U Srbiji i još 29 evropskih država, koje sarađuju u okviru Evropske mreže saobraćajnih policija (ROADPOL), u istom periodu saobraćajna policija radiće na otkrivanju prekršaja vozača kamiona i autobusa.

MUP je dodao i da su tokom prethodnog vikenda, samo presretači, odnosno automobili bez policijskih oznaka, otkrili 391 saobraćajni prekršaj, od toga 258 prekoračenja brzine.

Kako je MUP naveo, za najdrastičniji slučaj nasilničke vožnje tereti se muškarac (59) koji je u nedelju na putu Šabac-Valjevo vozio brzinom od 190,2 kilometra na čas, na mestu gde je ograničenje 50 km na čas.

Potom je preticao kolonu vozila i oglušio se o naredbu policije da stane, a zaustavljen je u Koceljevi dok je vozio 211,4 kilometra na čas na delu puta gde je ograničenje 80 km na čas.

Isključen je iz saobraćaja i protiv njega su podnete prekršajne prijave, saopštio je MUP.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x