MUP: Za sedam dana kontrole iz saobraćaja isključeno skoro 2.000 vozača zbog alkohola ili droge

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: MUP Srbije
Podelite vest

Saobraćajna policija je tokom sedmodnevne akcije ROADPOL u Srbiji iz saobraćaja isključila 1.870 vozača zbog vožnje u alkoholisanom stanju i 60 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, saopšteno je danas.

Po navodima Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), policija je tokom akcije sprovedene u 30 zemalja članica Evropske mreže saobraćajnih policija zaustavila više od 71.500 vozača i otkrila 14.027 prekršaja, a 377 vozača zadržano je u službenim prostorijama zbog prekršaja.

Od subote, 17. juna u 12 časova do nedelje, 18. juna u 12 časova, sprovedena je akcija Alcohol & Drugs Marathon, kada su tokom 24 časa neprekidno u kontroli saobraćaja bili angažovani svi raspoloživi alkometri i droga testovi, saopštio je MUP.

“Za 24 časa, iz saobraćaja je isključeno 608 vozača zbog voženje pod dejstvom alkohola i 13 vozača koji su bili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci”, stoji u saopštenju.

MUP je apelovao na građane da u susret muzičkim festivalima u Srbiji na kojima se očekuje veliki broj posetilaca, ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x