MUP: Zbog opasnosti od poplava proglašena vanredna situacija na delu opštine Prijepolje

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: mod.gov.rs
Podelite vest

Pripadnici Sektora za vanredne situacije su nakon porasta vodostaja reke Lim kod Brodareva i Prijepolja obišli naseljena mesta i stanovništvo na ovom području i nastaviće da prate situaciju u cilju blagovremenog preduzimanja mera, saopšteno je iz ministarstva unutrašnjih poslova.

“Na sednici Štaba za vanredne situacije opštine Prijepolje proglašena je vanredna situacija na delu teritorije opštine, za mesne zajednice Prijepolje, Velika Župa, Ivanje i Brodarevo, a Javno preduzeće ‘Srbijavode’ je proglasilo vanrednu odbranu od poplava na vodnoj jedinici ‘Lim – Prijepolje'”, navodi se u saopštenju MUP-a.

Ističe se da je do rasta vodostaja Lima došlo usled obilnijih kišnih padavina u toku noći na slivu ove reke na teritoriji Crne Gore, kao i da su sve službe republičkog i opštinskog nivoa preduzele mere iz svoje nadležnosti.

“Reka Lim se još uvek nalazi u svom koritu i trenutno nema opasnosti od njenog izlivanja, a specijalistički timovi za spasavanje i rad na vodi Sektora za vanredne situacije MUP su u pripravnosti kako bi građani bili još bezbedniji”, navodi se u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x