Muzej: Objavljena prva naučna studija na stranom jeziku o stradanju Srba

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Muzej žrtava genocida
Podelite vest

Muzej žrtava genocida saopštio je danas da je upravo objavljena prva naučna monografija na temu stradanja Srba u Drugom svetskom ratu koja je u potpunosti prevedena na strani jezik.

U pitanju je kapitalno naučno delo istoričarke i muzejske savetnice Silvije Кrejaković pod naslovom “Identitet žrtava pogubljenih u Kraljevu u oktobru 1941” posvećeno zločinu protiv čovečnosti koji su počinile nemačke okupacionie vlasti i oružane snaga nad civilima u Кraljevu u periodu između 15. i 20. oktobra 1941. godine.

“Nakon čak tri izdanja ove naučne studije, koje je počev od 2013. godine na srpskom jeziku objavio Muzej žrtava genocida, od danas je pred našom i inostranom stručnom i širom javnošću prevod ove studije na engleski jezik što će značajno doprineti internacionalizaciji teme stradanja Srba u Drugom svetskom ratu”, saopštio je muzej.

Dodao je da je “ovo prva naučna studija posvećena temi stradanja pripadnika našeg naroda tokom Drugog svetskog rata koju je ova ustanova kulture u celosti objavila na jednom stranom jeziku od svog osnivanja sada već daleke 1992. godine”.

Planirano je da do kraja godine, osim redovnih publikacija na srpskom jeziku, Muzej objavi još dve naučne studije u prevodu na engleski jezik.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x